12 octombrie 2010, 17:08 views 14197

Dovleac prăjit cu roşii

Ingrediente:

  • 800 g dovleac,
  • 6-7 roşii,
  • 125 g unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 lingură brînză dată prin răzătoare,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel tăiată.

Mod de preparare:

Roşiile se taie în două şi se prăjesc. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie feliuţe, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte. Se pune în farfurii, deasupra se pun roşiile, toate se presară cu verdeaţă şi brânză.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.