12 octombrie 2010, 15:46 views 27851

Fasole înăbuşite cu prune uscate

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole,
  • 1 pahar de prune uscate,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar smântână,
  • 2 lin­guri de caşcaval dat prin răzătoare,
  • 1 lingură de zahăr,
  • sare,
  • 1 lingură de mărar tăiat.

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la fiert în aceeaşi apă în care s-au muiat. Prunele se opăresc, se taie, se amestecă cu fasolea, se adaugă 1 lingură de unt şi smântână. Toate se înăbuşă la foc încet 8-10 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se sărează, se pune zahăr, caşcaval şi 1 lingură de unt.

Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.