Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Bătrînu Mihai

S-a născut la 3 iulie 1954 în orăşelul Dondușeni, Republica Moldova.

Îşi începe studiile muzicale la Școala de Cultură „Elena Sîrbu" de la Soroca ‒ „clasa acordeon" în anul 1969, ca la 1972 să absolvească cu succes instituţia.

Mai tîrziu, în anul 1979 simte nevoia să-şi perfecţioneze măiestria şi să obţină studii muzicale superioare, absolveşte, astfel şi Institutul de Arte „G. Musicescu" în anul 1986 (actualmente – Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice), specialitatea „acordeon".

Cariera şi-o începe în anul 1973 în calitate de acordeonist al tarafului „Doina Moldovei" din satul Tîrnova, Dondușeni, apoi în anii 1973-1974 este conducător artistic al unei formații de amatori. Pe urmă soarta îl aduce în Orchestra de muzică populară „Veselia", unde activează în anii 1974-1975, la fel, în calitate de acordeonist.

Ca în anul 1975 să fie invitat în calitate de acordeonist la Orchestra de muzică populară „Folclor" a Radioteleviziunii Naționale.

A înregistrat la Radioul Naţional circa 50 de lucrări de muzică populară instrumentală.

A plecat în turnee cu colectivul său, a participat la mai multe concursuri şi festivaluri. În anul 1989 devine Laureat al Festivalului Interpreților Instrumentişti de la Moscova.

În anul 1995 i-a fost conferit titlul onorific de Maestru în Artă al Republicii Moldova.

S-a stins din viața în anul 1999 la Chişinău.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
458 locuitori

Crețoaia este un sat în componenţa comunei Ţînţăreni, raionul Anenii Noi. Satul Crețoaia este situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi, la 7 km de staţia de cale ferată Socoleni și la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Creţoaia a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.