Fulea Alexandru

Alexandru Fulea - regizor, director imagine, grafician, animator, membru al Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 26 iunie 1982 în satul Coşaclia, raionul Căuşeni, Republica Moldova. A absolvit şcoala medie din satul natal. Apoi şi-a urmat studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, Facultatea „Regie Film-TV", clasa maestrului Valeriu Gagiu, în anul 2004. În anii 2002-2004 a colaborat cu studioul "Moldova-film", la care conducător artistic pe atunci era profesorul său de la AMTAP Valeriu Gagiu. Din 2004 colaborează cu Atelierul de Producţie Filmică "Sergiu Prodan".

Filmografia:

„Doina haiducului" (2002) - clip muzical cu formaţia "Zdob şi Zdub" - asistent de regie
"Jana" (2004) - film artistic de lung metraj, asistent imagine
"A trăi pentru Moldova. Dimitrie Cantemir", (2003), film documentar, director de imagine
"Cadoul" (2004) film documentar, producţia "Diametral-film", asistent imagine
Proiectul TV "Alocard prezintă PRO-FM Beach Party", (2004), cameraman

Din 2004 pînă-n prezent activează în calitate de: director imagine, grafician-video, pictor-animator la diferite spoturi publicitare şi filme documentare pentru companiile Voxtel, Moldcell, Moldova Agroindbank, Orange, Moldtelecom, Lukoil Moldova ş. a. Precum şi pentru ONG-uri şi proiecte internaţionale cu suportul studioului "Atelierul Sergiu Prodan".

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
2729 locuitori

Boşcana este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Boşcana şi Mărdăreuca. Satul este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Criuleni şi la 24 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Boşcana constituie 2729 de oameni. Prima atestare documentară a satului Boşcana datează din 12 martie 1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.