Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria video |

Formația „DoReDos"

Trupa muzicală „DoReDos" a fost formată în septembrie 2011, inițial trupa se numea „Art Band" și avea o componență, care varia. Au început prin a-și cîștiga faimă în capitala nordului, organizînd diverse evenimente, dar și participînd activ la concursuri naționale și internaționale. Astfel, înscriindu-se pentru participarea la etapa națională a Eurovision 2015 au decis să schimbe denumirea formației în „DoReDos", care semnifică, evident, notele muzicale.

În prezent, din formație fac parte trei vocaliști: Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Sergiu Mîță. Toți trei provin din orașul Rîbnița. Acolo s-au cunoscut și au decis împreună să formeze o trupă muzicală. Ulterior, au venit să cucerească capitala, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu", continuînd totodată și activitatea concertistică. Formația a avut turnee atît prin Moldova, cît și în țările vecine, dar și mai îndepărtate: Rusia, Ucraina, Australia, Egipt.

Muzicienii Evgheni Andrianov, Marina Djundiet, Sergiu Mîță scriu textele și muzica pentru piesele lor, de regulă, singuri. Au înscrise în palmaresul lor victorii la concursul „Slaveanskii Bazar" și la Concursul Internațional „Gheorghe Grigoriu", dar și la multe altele. În anii 2015 și 2016, grupul s-a calificat în finala selecției naționale pentru Eurovision. De asemenea, a ajuns în finală la emisiunea-concurs "X Factor" din Romania.

Interpretul Pașa Parfeni a contribuit la crearea noului format și al noului stil al trupei.

„DoReDos" - o trupă mobilă, tînără, strălucitoare, promițătoare. Astfel i-a cunoscut Moldova. Trupa a reușit însă să încingă spiritele și să cucerească inimile juriului Concursului „Novaia Volna", dar și a spectatorilor din sală și din spatele ecranelor televizoarelor, aprinzînd și oferind din scenă focul fericirii, dăruindu-ne tuturor din talentul lor neprețuit. Iată de ce au reușit să ia Marele Premiu al Concursului „Novaia Volna"- 2017.

Important e că în talentul lor au crezut toți cei de acasă, oferindu-le sprijinul necesar pentru o prestație reușită. Participarea formației „DoReDos" „Novaia Volna 2017" a avut loc sub patronajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, Domnia Sa i-a susținut pe tot parcursul desfășurării concursului, apreciind realizările lor, venind și cu un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Bravo „DoReDos"! Moldova a învins la prestigiosul Concurs Muzical „Novaia Volna". Vă așteptăm acasă cu distincții de stat" și s-a ținut de cuvînt.

Pentru activitate de creație prodigioasă, performanța obținută la Concursul „Novaia Volna 2017", dar și pentru contribuția substanțială la promovarea imaginii favorabile a Republicii Moldova peste hotare, membrii formației „DoReDoS" au fost decorați, pe data de 20 septembrie 2017, cu distincții de stat de către președintele țării, Igor Dodon. Medalia „Meritul Civic" i-a fost decernată impresarului formației Valeriu Djundiet, soliștii: Sergiu Mîța, Eugeniu Andrianov și Marina Djundiet s-au învrednicit fiecare de titlul onorific „Artist Emerit".

Victoria și aprecierea talentului lor incontestabil i-a înaripat. Își fac deja planuri pentru viitor, au decis cum se va numi albumul lor de debut: „Visul", în cinstea primei melodii a formației „DoReDos", devenită între timp piesă preferată a publicului din Moldova

Membrii formației au acumulat experiență, au descoperit mai multe taine ale show businessului, și-au făcut mulți prieteni, au și mai mulți fani, au primit și cîteva oferte interesante, inclusiv de la regele pop al Rusiei, Filip Kirkorov, de a participa la Eurovision, posibil chiar în tandem cu regele pop.

În 2018 formația «DoReDos» va evolua în concursul Eurovision-2018.

Așadar, La mai mult și la mai mare „DoReDos"! Sîntem în așteptarea noilor voastre cuceriri.

Scurte date biografice ale membrilor formației:

Marina Djundiet s-a născut la 15 octombrie 1986 în or. Rîbnița, Republica Moldova. A absolvit școala medie nr. 3 din Rîbnița, a urmat Colegiul Superior de Arte din Transnistria „A. Rubinstein", apoi a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu" de la Chișinău. În prezent, locuiește la Chișinău. Marina compune texte pentru formație, fiind și solistă a acesteia. La 20 septembrie 2017, după ce a cîștigat împreună cu formația Premiul Mare la Concursul Muzical „Novaia Volna" s-a învrednicit de titlul Artistă Emerită a Republicii Moldova.

Evgheni Andrianov s-a născut la 2 aprilie 1987 în or. Rîbnița, Republica Moldova. Practică muzica din copilărie, are în palmaresul său multe premii cîștigate la diverse concursuri naționale și internaționale. Și-a făcut studiile la Colegiul Superior de Arte din Transnistria „A. Rubinstein", apoi a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu" de la Chișinău. În prezent locuiește la Chișinău. Este solist al formației „DoReDos". La 20 septembrie 2017, după ce a cîștigat împreună cu formația Premiul Mare la Concursul Muzical „Novaia Volna" s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

Sergiu Mîță s-a născut la 3 mai (1986?) în or. Rîbnița, Republica Moldova. După absolvirea scolii medii, și-a făcut studiile la Colegiul Superior de Arte din Transnistria „A. Rubinstein", apoi a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Muzicescu". În prezent, locuiește la Chișinău. Este solist și compozitor al formației „DoReDos". La 20 septembrie 2017, după ce a cîștigat împreună cu formația Premiul Mare la Concursul Muzical „Novaia Volna" s-a învrednicit de titlul Artist Emerit al Republicii Moldova.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.