Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 decembrie 2012, 16:00 Artele plastice din perioada contemporană views 8955
13 decembrie 2012, 16:00 Artele plastice din perioada contemporană views 8955

Drumurile locale din nordul ţării rămîn blocate


Foto: antena3.ro 

Autorităţile anunţă că 8 localităţi din raionul Făleşti sînt blocate din cauza zăpezii. În sudul tării, mai multe sate au rămas fără curent electric, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, drumurile din localităţile Catranîc, Călineşti, Chetriş, Igorovca, Pîrliţa, Sărata Veche, Taxobeni şi Scumpia din raionul Făleşti sînt înzăpezite din cauza viscolului.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că în sudul ţării, în raionul Cantemir, Leova şi Comrat, şase localităţi au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteorologice.

Aceeaşi sursă a declarat pentru agentie că, în raionul Ungheni, un camion şi două microbuze au rămas blocate în zăpadă. Autorităţile au intervenit pentru salvarea şoferilor, care sînt în afara oricărui pericol.

Noaptea trecută, din cauza viscolului, mai multe drumuri locale din nordul şi din centru ţării au rămas înzăpezite, iar în cîteva sate s-a înrtrerupt conexiunea la curentul electric, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

localitati , meteo , drum , avertizare , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.