Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2016, 11:55 Artele plastice din perioada contemporană views 7767
La Fălești vor fi construite 40 de apartamente sociale
08 iulie 2016, 11:55 Artele plastice din perioada contemporană views 7767

La Fălești vor fi construite 40 de apartamente sociale

La Făleşti vor fi construite 40 de apartamente sociale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comitetul de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II (UIP II).

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vasile Bîtca, care este și președintele Comitetului de supraveghere al UIP II, în acest sens va fi reconstruit capital un imobil existent și vor fi ridicate mai multe etaje, creînd în total 40 de locuințe noi.

Iunona Lungu, directorul UIP II, a subliniat că beneficiarii vor fi selectați la nivel local de către o comisie, care va examina cererile depuse de solicitanți. „Comisia va verifica legalitatea actelor, va urmări întrunirea condițiilor de către solicitanți și va acorda punctaj conform criteriilor de selectare din Regulamentul din domeniu", a accentuat sursa citată.

Locuințele sociale în Republica Moldova sînt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 mln de euro, pe un termen de pînă la 20 de ani. Pînă la sfîrșitul anului 2018, cînd va fi finalizată faza II a proiectului, urmează a fi construite circa 700 de locuințe sociale în opt raioane ale țării.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

apartament , construcție , Făleşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.