Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 septembrie 2016, 16:00 views 5783
Fermierii din Nisporeni se bucură de o roadă care le-a întrecut aşteptările
09 septembrie 2016, 16:00 views 5783

Fermierii din Nisporeni se bucură de o roadă care le-a întrecut aşteptările

Prune din belşug în acest an. Recoltarea fructelor a început cu două săptămîni mai devreme, iar fermierii se bucură de o roadă care le-a întrecut aşteptările. Singura bătaie de cap pe care o au acum agricultorii este comercializarea prunelor.

În livezile din satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni, culesul prunelor este în toi. Ramurile pomilor ating pămîntul, de atîtea fructe, scrie canal2.md.

Andrei Trifan a început recoltarea prunelor cu jumătate de lună mai devreme decît o făcea în alţi ani.

„Anul trecut a fost o roadă de vreo sută de tone, anul acesta e mai rară, mai măşcată, e mai frumoasă. Eu cred că va fi poate peste o sută de tone", a spus pomicultorul din satul Vărzăreşti, Nisporeni, Andrei Trifan.

De mai bine de 30 de ani, fermierul se ocupă de uscarea prunelor.

Pînă acum doi ani, prunele uscate erau foarte solicitate în Rusia. Acum, fermierul încearcă să răzbată pe piaţa europeană. O asociaţie ar rezolva multe probleme, spune bărbatul.

„Să fie un lider care să organizeze toate chestiile acestea şi peste dînsul să putem şi noi să avem un drum de a o realiza", a mai spus pomicultorul din satul Vărzăreşti pentru sursa citată.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

recoltă , fructe , Nisporeni , fermieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.