Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 octombrie 2016, 14:50 Arta din epoca preistorică views 6282
Tîrgul dedicat meşterilor populari a avut loc la Drochia
10 octombrie 2016, 14:50 Arta din epoca preistorică views 6282

Tîrgul dedicat meşterilor populari a avut loc la Drochia

La Drochia s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a tîrgului dedicat meşterilor populari. Evenimentul este organizat de meşterul-olar Iurie Cucuietu, cu susţinerea Primăriei oraşului Drochia.

Oamenii au profitat de ziua însorită, dar mai ales de sortimentul variat de oale. Le-au admirat, le-au cercetat şi într-un final - au procurat ceea ce li s-a părut mai de folos pentru gospodărie.

Creatorii populari aşteaptă cu nerăbdare tîrgurile - o şansă de a-şi prezenta şi vinde lucrările, astfel încît să-şi asigure cel puţin minimul de existenţă. „În ceea ce priveşte realizarea lucrărilor, este cam dificil. Avem o meserie ce nu o practică oricine, sîntem nişte oameni aleşi, trebuie să ducem mai departe meşteşugul", spune Simion Stoica, ceramist.

În opinia preşedintelui Uniunii Meşterilor Populari din Moldova, Dumitru Constandachi, tîrgul reprezintă adevărata tradiţie a olăritului.

Nina Cereteu, primarul oraşului Drochia, a declarat că va susţine mereu meşterii populari din raion.

La eveniment au participat peste 30 de meşteri populari, marea majoritate fiind olari.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

tirg , Drochia , meșter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
919 locuitori

Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.