Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2018, 16:45 views 11398
Cum arată parcul din satul Mileşti, Nisporeni, după amenajare (Foto)
16 octombrie 2018, 16:45 views 11398

Cum arată parcul din satul Mileşti, Nisporeni, după amenajare (Foto)

În parcul din satul Mileşti, raionul Nisporeni, au fost finalizate lucrările de amenajare. O comisie specială a evaluat recent proiectul şi a apreciat că acesta a fost realizat conform normelor.

Lucrările de amenajare a parcului din Mileşti fac parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a infrastructurii în Regiunea Centru a ţării. Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, din mijloacele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională care a oferit circa 1,6 milioane de lei.

În parcul de la Mileşti au fost pavate aleile, cu o suprafaţă totală de trei mii de metri pătraţi, au fost schimbate băncile şi coşurile pentru gunoi.

Potrivit primarului Radu Vîrlan, „parcul din Mileşti are 150 de ani, este o atracție turistică importantă, fiind mîndria localității". "Ani de zile în acest parc nu s-a investit nimic, el era aproape de distrugere, de aceea proiectul respectiv a fost foarte binevenit", a menţionat primarul.

Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. Parcul face parte din Rezervația peisagistică "Cazimir-Milești" și constituie un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

parc , Milești

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.