Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 mai 2012, 09:45 Concursuri, expoziţii, proiecte views 6840
09 mai 2012, 09:45 Concursuri, expoziţii, proiecte views 6840

Festivalul dansului la Dondușeni

La Casa raională de cultură din Donduşeni a avut loc festivalul, consacrat Zilei internaţionale a dansului, ediţia a doua, organizat de secţia raională de cultură,  susţinută financiar de Consiliul raional.

La festival au participat 6 colective de dansatori ale Caselor de cultură raională, orăşenească, satelor Sudarca, Crişcăuţi, şi Tîrnova.

Participanții au bucurat spectatorii cu o interpretare frumoasă şi s-au evidenţiat prin costumele naţionale. Făcînd totalurile festivalului, Liubovi Danuţa a menţionat, că colectivele de dansatori s-au prezentat la nivel, dar e regretabil faptul, că nu au participat grupele de dansatori din toate localităţile raionului.

Potrivit spectatorilor, asemenea măsuri, trebuie organizate frecvent. Aceasta contribuie la ridicarea nivelului de cultură al populaţiei.
Participanţilor la festival le-au fost înmînate Doplome de onoare şi dulciuri. Premianţi au festivalului dansului au devenit colectivul de dansatori al Casei raionale de cultură, coregraf Andrei Cocetov,  Caselor de cultură din satele Sudarca şi Crişcăuţi, care au ocupat corespunzător locurile întîi, doi şi trei.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.