Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2014, 10:03 Asociaţii şi colective de creaţie views 11395
Situație de avarie la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan
Foto: moldgres.com
31 octombrie 2014, 10:03 Asociaţii şi colective de creaţie views 11395

Situație de avarie la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan

La Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (Moldavskaia GRES) a avut loc o situație de avarie la patru grupuri energetice simultan, transmite UNIMEDIA cu referire la un comunicat al companiei locale furnizoare de energie electrică Odessaoblenergo.

Din cauza unor probleme tehnice de la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan în rețelele electrice din Odessa a fost înregistrată o scădere bruscă a tensiunii, se spune în comunicat.

Cel mai mult, scăderea tensiunii a fost simțită în centrul orașului Odessa din cauza rețelelor vechi de electricitate. De exemplu, în clădirea Primăriei tensiunea a coborît de la 220 V la aproximativ 180 V.

Potrivit versiunii preliminare motivul avariei ar fi „degradarea sistemului energetic unificat care nu s-a renovat de cîteva decenii". Centrala a fost dată în exploatare pe 26 septembrie 1964.

UNIMEDIA reamintește că circa 80% din electri­citatea produsă la centrala Cuciurgan alimentează Republica Moldova, asigurînd 50% din necesarul de energie al republicii.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

accident , energie electrică , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.