Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iulie 2015, 14:29 views 11363
La Bălăureşti se va strînge recolta de struguri din sere (Foto)
Foto: provincial.md
10 iulie 2015, 14:29 views 11363

La Bălăureşti se va strînge recolta de struguri din sere (Foto)

La Bălăureşti, Nisporeni, in curand vor aparea primii struguri, cultivaţi în condiţii ecologice. Sînt strugurii crescuţi în sere despre care specialiștii spun că sunt deosebit de gustoși pentru că sînt feriți de orice fel de substanțe chimice.

Producătorul agricol Petru Ionel din satul Bălăureşti, Nisporeni, a reuşit să îşi transforme pasiunea pentru agricultură într-o afacere şi să cultive struguri ecologici în sol protejat. În acest an se va mîndri cu o producţie de 3 kilograme de la un butaş de viţă-de-vie. Sînt struguri de calitate superioară, care ajung la maturitate înainte decît majoritatea soiurilor. Ei sunt crescuţi fără folosirea substanţelor chimice, iar acesta este şi motivul pentru care sînt mult mai gustoşi şi sănătoşi decât strugurii din magazinele mari.

În prezent viticultorul cultivă soiuri de masa. Producţia este comercializată angrosiștilor din regiune la preţuri diferite, in functie de calitate.

Pentru viitor, Petru Ionel planifică sa-si extinda afacerea si sa creasca culturi intercalate, vita-de-vie cu capsune ecologice, dar si sa aduca noi soiuri de struguri.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

recoltă , agricultura , fermieri , struguri , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.