Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iulie 2016, 14:00 views 16486
Un tînăr din Ştefan Vodă şi-a deschis o afacere de succes
03 iulie 2016, 14:00 views 16486

Un tînăr din Ştefan Vodă şi-a deschis o afacere de succes

Abia a absolvit liceul, dar este deja antreprenor cu acte în regulă. Este vorba despre un tînăr de 18 ani din Ştefan Vodă, care, din banii cîştigaţi dintr-un grant european şi-a înregistrat propria afacere. Tînărul şi-a cumpărat un tractor cu care prestează servicii mecanizate gospodăriilor agricole din satul de baştină, Tudora.

Proaspătul absolvent de liceu are chiar şi doi angajaţi.

În loc să meargă la discoteci, Dorin Țapu prelucrează pămînturile sătenilor, aproape 30 de hectare lunar, şi mai cîștigă şi un ban. Băiatul spune că demult visa să-și deschidă o afacere.

"Trăiesc la ţară de mai mulţi ani şi am observat că este cerinţă pe piaţă, adică oamenii nu se descurcă, trebuie să se ducă pe călduri cu sapa să lucreze şi este foarte dificil, de aceea am decis să le uşurăm un pic viaţa", a spus Dorin Ţapu.

Grație grantului european s-a ales cu 14.000 de euro. Și-a procurat un tractor de ultimă generaţie, iar mai apoi și-a făcut publicitate în sat.

"Am afişat pe panourile informaţionale prin sat nişte anunţuri, ca oamenii să fie la curent de aşa o companie care prestează aşa tip de servicii", a spus Dorin.

Tînărul, însă, nu se opreşte aici.

"Pe viitor vreau să mai cumpăr nişte unelte agricole noi, vreau să plec la universitate, încă nu m-am decis, dar cred că facultatea va fi de business şi administrare", a declarat tînărul antreprenor.

Cea mai mare susţinere a primit-o din partea părinţilor. Tatăl său a revenit în ţară după ce a muncit doi ani în Germania. Acum el este unul dintre angajaţii firmei.

"Am decis să revin, să vin să ajut feciorul pentru ca el să implementeze planul care şi l-a pus el în viaţă", a spus tatăl lui Dorin, Ghenadie Ţapu.

Cei care au beneficiat de serviciile prestate de tînăr sînt mulţumiţi.

În acelaşi proiect au participat 300 de tineri antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului, dintre care doar 31 s-au ales cu bani europeni.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

business , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.