Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 mai 2015, 16:20 Personalităţi views 12752
La Criuleni, Cantemir, Cimișlia și Ceadîr-Lunga s-a desfăşurat Tîrgul Locurilor de Muncă
Foto: facebook.com
26 mai 2015, 16:20 Personalităţi views 12752

La Criuleni, Cantemir, Cimișlia și Ceadîr-Lunga s-a desfăşurat Tîrgul Locurilor de Muncă

În decursul acestor zile mai multe agenţii teritoriale au organizat târguri ale locurilor de muncă.

Astfel, la AOFM Criuleni s-a desfăşurat Tîrgul Locurilor de Muncă pentru tineri şi viitorii absolvenţi, în incinta Centrului Resurse pentru Tineret „UNIT". La Tîrgul Locurilor de Muncă au participat 20 agenţi economici, 150 şomeri, 20 absolvenţi. În rezultatul Târgului au fost depistate 80 de locuri vacante de muncă, au fost selectate 20 persoane, 6 şomeri au fost plasaţi în câmpul muncii, 2 persoane au fost selectate pentru cursurile de instruire profesională.

Un tîrg al locurilor de muncă pentru tineret a fost organizat şi de agenţia Cantemir în parteneriat cu Consiliul raional Cantemir şi Direcţia Învăţământ. În calitate de invitat a fost Ion Buzdugan, directorul Centrului de dezvoltare în carieră SYSLAB Cahul, care a informat despre scopul proiectului şi grupul ţintă - tineri cu studii superioare. Au fost prezenţi 128 persoane, din ei 39 tineri din clasele absolvente ale gimnaziului, care au fost informaţi despre posibilităţile de urmare a unui curs de pregătire profesională. La târg au participat 8 agenţi economici cu 173 locuri vacante din diferite ramuri, 78% din locurile vacante au fost pentru muncitori în agricultură, celelalte locuri pentru specialişti .

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Cimişlia a organizat un tîrg al locurilor de muncă în colaborare Primaria orasului Cimislia, Consiliul Raional şi Inspecţia Muncii. La eveniment au venit cu speranţa de a-şi găsi un loc de muncă 89 de persoane. Informaţii privind locurile vacante expuse în cadrul evenimentului au fost prezentate de către cei 9 agenţi economici, care au fost prezenţi la tărg cu 89 de locuri vacante. Fiecare agent economic si-a prezentat cu mare claritate ofertele, vorbind si despre conditiile de angajare, salarii. Ect

Şi la Ceadâr-Lunga a fost desfăşurat un târg la care au participat 29 de şomeri. Tîrgul a fost organizat pentru a suplini locurile de muncă din cadrul unei întreprinderi deschise recent. Agentul economic a propus şomerilor 12 locuri de muncă vacante, printre care: casieri, operatori, manageri etc.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de muncă, atît la nivel central, cît şi la nivel teritorial, prin intermediul agenţiilor teritoriale de ocupare a forţei de muncă, organizează frecvent tîrguri de locuri de muncă, astfel, contribuind eficient la plasarea cetăţenilor în cîmpul muncii.

Cuvinte cheie:

munca , moldovenii , tirg , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.