Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iunie 2016, 09:55 Stilurile dansului moldovenesc views 6590
Peste 50 de mii de foi de ardezie, transportate în localităţile afectate de grindină
25 iunie 2016, 09:55 Stilurile dansului moldovenesc views 6590

Peste 50 de mii de foi de ardezie, transportate în localităţile afectate de grindină

Peste 50 de mii de foi de ardezie au fost transportate în satele afectate de grindina de acum o săptămână. Cantitatea reprezintă doar 40% din necesităţi. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a desfăşurat o şedinţă de lucru cu preşedinţii raioanelor afectate pentru a estima şi alte prejudicii, dar şi pentru a discuta acordarea ajutorului familiilor care au avut de suferit de peurma ploilor.

Potrivit SPCSE, cele peste 50 de mii de foi de ardezie au fost repartizate în localităţile afectate din raioanele Ungheni, Floreşti şi Şoldăneşti. Mai bine de jumătate din cantitate a fost transportată în raionul Ungheni, unde salvatorii au distribuit folie de ardezie în mare parte sectorului locativ şi celui de menire socială.

La solicitarea autorităţilor publice locale din satul Hogineşti, raionul Călăraşi, şeful Serviciului Situaţii Excepţionale, Mihail Harabagiu, a dispus acordarea foilor de ardezie pentru reparaţia acoperişului gimnaziului din localitate, care a fost total descoperit ca urmare a intemperiei.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, după ploile cu grindină din 18 şi 19 iunie, în peste 130 de localităţi din 12 raioane au fost deteriorate acoperişurile a peste 700 de case de locuit, instituţii de învăţământ, depozite, instituţii social-culturale. Au fost afectate 158 de kilometri de drumuri locale.

Sursa: www.timpul.md

Cuvinte cheie:

localitati , ardezie , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.