Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 august 2012, 09:23 views 6273
20 august 2012, 09:23 views 6273

La Comrat va fi inaugurată o nouă biserică

Aproximativ 25 de mii de oameni locuiesc în capitala autonomiei găgăuze. De marile sărbători creștine Catedrala din Comrat devine neîncăpătoare și mulți enoriași rămîn afară. "Mai avem nevoie de o biserică" – spun enoriașii.

Lucrările de construcție a noii biserici se preconizează la ieșirea  din orașul Comrat în direcția Ciadîr-Lunga pe partea stîngă a drumului. Biserica va avea hramul Schimbării la Față a Domnului.

"Nu Dumnezeu are nevoie de biserică, ci omul, aici au loc cele mai importante evenimente din viața lui", spune parohul viitoarei biserici Serghie Erei.

 

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.