Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2015, 12:00 views 8449
Ambasadorii UE au vizitat Comratul
10 martie 2015, 12:00 views 8449

Ambasadorii UE au vizitat Comratul

Ambasadorii statelor Uniunii Europene, acreditați în ţara noastră, au mers astăzi la Comrat. Diplomaţii au avut o întrevedere cu toţi candidaţii, pentru funcţia de başcan al autonomiei. În timp ce diplomaţii declară, că regiunea se dezvoltă în spirit european, candidaţii spun că aşteaptă mai multe investiţii din partea UE.

După ce au făcut o mică excursie pe holurile Comitetului Executiv din Comrat, diplomaţii şi candidaţii la funcţia de başcan s-au întrunit cu uşile închise. Discuţiile au durat aproape două ore.

"Am venit cu un mesaj important de susţinere a tuturor regiunilor ţării, inclusiv a Autonomiei Găgăuze. Dezvoltarea regiunii este una europeană, foarte apropiată de valorile noastre", a afirmat şeful delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

"Am observat o convergenţă între intenţiile Uniunii Europene referitoare la Republica Moldova în general şi Găgăuzia, în special, pe de o parte, şi programele electorale şi intenţiile administrative ale acestor candidaţi", a subliniat ambasadorul României, Marius Lazurcă.

La rândul lor, candidaţii pentru funcţia de başcan spun că îşi doresc investiţii europene în regiune.

"Le-am propus ambasadorilor să fie elaborat un program special privind includerea Găgăuziei într-un proiect de dezvoltare şi finanţare directă de Uniunea Europeană", a spus candidatul pentru funcţia de başcan, Serghei Buzadji.

"Uniunea Europeană este un spaţiu civilizat. Am vrea să preluăm şi noi unele valori. Nu vorbim doar despre un vector", a menționat candidatul pentru funcţia de başcan, Ilia Anastasov.

Pentru fotoliul de guvernator al autonomiei luptă 11 candidaţi. Alegerile se vor desfășura pe 22 martie.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

Comrat , Găgăuzia , alegeri , ambasador , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2486 locuitori

Brăneşti este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Satul Brănești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.