Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2015, 11:45 views 11088
La Comrat va fi inaugurat cel mai mare parc industrial din R. Moldova
Foto: moldpres.md
16 ianuarie 2015, 11:45 views 11088

La Comrat va fi inaugurat cel mai mare parc industrial din R. Moldova

Cel mai mare parc industrial din Republica Moldova se va deschide în municipiul Comrat pe data de 20 ianuarie, potrivit ex-primarului localităţii, Nicolai Dudoglo, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Dudoglo, deschiderea parcului a fost planificată pentru data de 20 ianuarie, în ziua Hramului oraşului Comrat cînd creştinii ortodocşi de rit vechi îl sărbătoresc pe Sf. Ioan Botezătorul. "Parcul va avea o suprafaţă de 50 de hectare şi va include peste 50 de întreprinderi ce vor oferi circa 2,5 mii de locuri de muncă. Investiţiile în această structură se estimează la aproximativ un miliard 800 de milioane de lei", a menţionat Nicolai Dudoglo, citat de portalul Gagauzinfo.md.

Politicianul a precizat că pînă în prezent au fost stabilite înţelegeri cu peste zece întreprinderi din Turcia, Rusia, Kazahstan, Ungaria, România, dar şi cu agenţi economici autohtoni care au acceptat să participe la activitatea parcului industrial de la Comrat.

"Există o singură condiţie – întreprinderile trebuie să aibă adresă juridică pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri. Aceasta ne va permite să majorăm cu 100% bugetul autonomiei, dacă parcul va activa în deplină măsură", a subliniat fostul primar de Comrat, actualmente deputat în Parlamentul R. Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , industrie , Comrat

Comentarii

 (1)
  • #1 sokrat Răspunde Citează selecţia
    МУДРО !!!!!!   И  яркий  ПРИ МЕР   для  любой  КОАЛИЦИИ    из КИШИНЁВА !!!!!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1067 locuitori

Văscăuți este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţil Octiabriscoe și Făgădău. Localitatea Văscăuți este situată la distanța de 34 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1067 locuitori. Prima atestare a satului Văscăuți din ținutul Soroca datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.