Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iunie 2017, 16:15 views 9186
La Văsieni și-a redeschis ușile Muzeul raional Anatol Candu (Foto)
16 iunie 2017, 16:15 views 9186

La Văsieni și-a redeschis ușile Muzeul raional Anatol Candu (Foto)

La Văsieni, raionul Ialoveni, au fost finalizate lucrările de reconstrucție a clădirii Muzeului raional Anatol Candu.

Fondului Național de Dezvoltare Regională a oferit pentru lucrările de reparare și reconstrucție a Muzeului circa 600 de mii de lei.

Din acești bani au fost executate lucrări de reabilitare a clădirii Muzeului.

Autoritățile publice locale au afirmat că Muzeul este funcțional și îți așteaptă vizitatorii. Localnicii sînt încîntați de schimbarea la față a muzeului satului și mulțumesc autorităților pentru aportul lor în susținerea culturii și tradițiilor strămoșești.

Acesta este cel de-al treilea obiectiv turistic reabilitat în cadrul proiectului regional „Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism". La sfîrșitul lunii mai a fost întrunită comisia de recepție finală a lucrărilor la obiectivul "Construcția zonei de agrement cu parcare auto în preajma mănăstirii Hîncu în s. Bursuc, r. Nisporeni, iar la începutul lunii martie curent a fost dată în exploatare clădirea muzeului local din Ruseștii Noi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sat , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.