Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 septembrie 2013, 11:48 views 10046
09 septembrie 2013, 11:48 views 10046

Au fost create 12 sectoare de vecinătate în comuna Răzeni


Foto: moldpres.md

Securitatea populaţiei în R. Moldova va putea fi asigurată şi prin intermediul programului „Supravegherea de Vecinătate”(SdV), care presupune o colaborare strînsă între vecini, poliţie şi autorităţile locale. Primele acorduri în acest sens au fost semnate astăzi între asociaţia Eco-Răzeni, Inspectoratul de Poliţie Ialoveni şi primăria comunei Răzeni, Ialoveni, informează MOLDPRES.

Conform acordurilor, în comuna Răzeni au fost create 12 sectoare de supraveghere, iar membrii acestora urmează să primească informaţii despre cum să-şi protejeze proprietatea şi familia şi cum să asigurare ordinea din vecinătatea lor. Fiecare sector va fi marcat cu placarde, care vor indica perimetrul supravegheat de locuitori.

„Scopul acestui proiect este de a preveni infracţiunile, mai ales în locuinţele unde persoanele sînt plecate peste hotare. Fiecare cetăţean care suspectează o anumită abatere de la lege, va putea contacta un număr special, pentru a preveni o infracţiune”, a declarat pentru agenţie Ion Braga, coordonatorul programului SdV.

Programul SdV în comuna Răzeni este susţinut financiar de către Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei şi costă circa 30 de mii de euro.

Nivelul de criminalitate în ţările unde sînt create sectoare de supraveghere de vecinătate în regiuni a scăzut cu 70%.

Cuvinte cheie:

politia , securitate , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.