Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2015, 11:02 views 8826
La Bardar s-a desfăşurat festivalul folcloric
12 octombrie 2015, 11:02 views 8826

La Bardar s-a desfăşurat festivalul folcloric "Frunza Nucului"

Bucate delicioase, vinuri alese, muzică şi voie bună. De asta au avut parte oamenii care s-au încumetat să iasă astăzi din case pentru a participa la câteva evenimente tradiţionale, organizate în aer liber.

Ploaia şi vântul nu i-au speriat pe locuitorii satului Bardar, Ialoveni, unde s-a desfăşurat festivalul folcloric "Frunza Nucului". Şi vânătorii din Bardar s-au întrecut la gătit bucate.

"Am împuşcat câţiva fazani şi ne odihnim, ceva gustos din fazani, un fel de "şorpa" se spune la noi în Bardar. Carne cât mai multă trebuie şi iese un gust extraordinar şi în rest ceapă mai multă, morcov, piper negru", destăinuie reţeta preşedintele organizaţiei teritoriale Bardar a vânătorilor şi pescarilor, Grigore Răileanu.

La eveniment a fost prezentă şi ministrul Culturii, Monica Babuc: "La noi la Bardar se dansează două jocuri care nu se mai dansează în altă parte: frunza nucului şi şaierul. N-ar fi bine noi să le consacrăm prin minunatele noastre colective "Botnenii" şi "Ţărăncuţa" şi să aducem lumea să le vadă? Şi atunci, acest festival a luat naştere."

Iar localnicii din Chişcăreni, Sângerei, şi-au dat întâlnire la Festivalul Sarmalelor şi Plăcintelor.

"Este bine să vadă copiii, fiindcă copiii nu prea ştiu de sarmale! Ei ştiu de pizza, nu de plăcinte. Dar eu vreau să se păstreze aceasta", speră primar Chişcărenilor, Silvia Ţurcanu.

Festivalul Sarmalelor şi Plăcintelor a fost organizat al cincilea an consecutiv.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Festival , folclor , vin , placinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.