Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iunie 2014, 15:43 Muzica din filme views 13281
10 iunie 2014, 15:43 Muzica din filme views 13281

La Avdarma a fost deschis un centru de business


 Foto: gagauzinfo.md

În satul Avdarma, raionul Comrat, a fost deschis un centru modern de business. Instituţia este prevăzută pentru actuali şi viitori antreprenori, dar va găzdui şi o casă de creaţie pentru copii, precum şi o şcoală muzicală, comunică MOLDPRES.

Centrul este amplasat în sediul unei foste şcoli vechi din Avdarma care a stat pustiită circa douăzeci de ani. Ideea de a o renova şi o face utilă comunităţii le-a venit la doi mecenaţi din localitate, fraţii Ilia şi Ignat Kazmalî.

Cu susţinerea financiară a acestora au fost schimbate ferestrele, acoperişul, reconstruită faţada şi efectuată reparaţie capitală în interior. Coridoarele centrului au fost împodobite cu tablouri şi fotografii ce reflectă viaţa şi istoria satului. Fondatorii afirmă că scopul deschiderii acestei instituţii constă în stimularea tinerilor să-şi deschidă afaceri acasă, dezvoltînd astfel infrastructura satului natal.

Potrivit primarului satului Avdarma, Ivan Casîm, Centrul de business va impulsiona mai multe activităţi de menire social-economică în localitate. „Odată cu deschiderea acestui centru, sătenii vor beneficia de noi locuri de muncă, iar copiii vor avea mai multe posibilităţi să-şi dezvolte aptitudinile creative”, a menţionat Ivan Casîm citat de Gagauzinfo.md.

Centrul de business de la Avdarma are trei etaje, unul dintre care este destinat copiilor. Aici au fost amenajate săli coregrafice şi expoziţionale, cabinete pentru studierea artelor plastice, ateliere etc. „Avem create toate condiţiile pentru dezvoltarea talentelor copiilor din sat”, a afirmat directorul Casei de creaţie din Avdarma, Mihail Iazadji.

Sursa: www.gagauzinfo.md

Cuvinte cheie:

business , Moldova , Comrat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.