Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 august 2017, 09:31 Muzica rock views 4610
Pensionarii din stînga Nistrului pot lua pensia în avans
17 august 2017, 09:31 Muzica rock views 4610

Pensionarii din stînga Nistrului pot lua pensia în avans

Pensionarii din stînga Nistrului pot lua pensia în avans, cu condiția să dețină un cont în bancă și să facă o cerere în acest sens la filiala băncii respective. Potrivit presei din regiune, o decizie comună în acest sens a fost semnată între banca „Sberbank" și Fondul unic de asigurări sociale al regiunii transnistrene.

Reprezentantul băncii, Alexei Kocetov a menționat că banii vor fi acordați din fondul de pensii existent, în baza listelor lunare depuse de pensionari, după care banii vor fi transferați în conturile persoanelor concrete.

Acesta a precizat că, în prezent, filialele „Sberbank" din regiunea transnistreană dispun de suficiente posibilităţi pentru a acorda pensia în avans, la solicitare, din sursele băncii, cu recuperarea ulterioară a acestora din fondurile specializate ale regiunii.

De asemenea, pensionarii pot primi banii cu ajutorul cardurilor bancare, care sunt oferite gratuit.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

pensie , Transnistria , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
466 locuitori

Făurești este un sat din comuna Ciorescu în componenţa municipiului Chișinău. Localitatea este situată în centrul Moldovei, la o distanță de 1 km de comuna Ciorescu și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 466 de oameni. Satul Făurești a fost menționat documentar în anul 1436 cu denumirea Oțetești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.