Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2016, 16:33 Muzica rock views 7473
Tiraspolul a majorat pensiile
06 ianuarie 2016, 16:33 Muzica rock views 7473

Tiraspolul a majorat pensiile

De la 1 ianuarie, pensionarii din regiunea transnistreană primesc pensii majorate. Astfel, pensia minimă care se acordă de Tiraspol este de 616 ruble transnistrene (echivalentul a 1100 de lei). Pensia minimă s-a majorat cu 10 ruble transnistrene faţă de cea de anul trecut, transmite IPN.

Potrivit presei din regiune, indexarea pensiilor în stânga Nistrului are loc în 2 etape. Următoarea majorare este planificată pentru 1 iulie când pensia minimă va ajunge la 632 de ruble transnistrene (1128 de lei).

Administraţia de la Tiraspol anunţă că pensiile pentru limita de vârstă în regiune sunt indexate de două ori pe an în conformitate cu nivelul inflaţiei. În anul curent pensiile, după indexare, se vor majora în medie cu peste 4% pe când conform prognozelor inflaţia va fi de 2%.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , pensie , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.