Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 septembrie 2015, 12:24 Muzica jazz views 7751
Lipsă de profesori în raionul Căuşeni
15 septembrie 2015, 12:24 Muzica jazz views 7751

Lipsă de profesori în raionul Căuşeni

Şcolile din raionul Căuşeni rămân în fiecare an cu tot mai puţini elevi, iar cei care mai trec pragul instituţiilor la 1 septembrie riscă să aibă un profesor pentru patru materii din lipsă de cadre didactice.

Numărul mic de elevi în şcoală, reducerea numărului de ore şi salariile mici îi determină pe mulţi profesori de la noi să nu mai revină în faţa elevilor. Şi în acest an, şcolile şi grădiniţele din raionul Căuşeni duc lipsă de profesori şi educatori.

Potrivit studio-l.md, în gimnaziile şi liceele din Căuşeni sunt 18 locuri vacante. Cele mai multe dintre acestea au rămas neocupate la fizică, matematică şi informatică.

În raionul Căuşeni sunt 33 de instituţi şcolare. În şcoli şi licee profesează mai puţin de 500 de dascăli. În timp ce ministerul speră să-i poată convinge pe unii absolvenţi să meargă în sate şi le oferă chiar şi facilităţi, mulţi dintre tineri spun că nici nu vor intra în sistem din cauza salariilor mici.

În această vară, peste trei mii de tineri au absolvit facultăţi pedagogice. Reprezentanţii instituţiilor de învăţămînt au constatat însă că oferta nu corespunde cererii şcolilor.Mai mult decît atît profesorii spun că în viitorul apropiat vor fi şi mai multe locuri vacante în sistem. Totuși, responsabilii de la directia invatamant sunt optimisti si spera ca în anii următori situaţia se va schimba.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

scoala , profesor , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
499 locuitori

Fedoreuca este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Fedoreuca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.