Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 martie 2020, 10:12 Tradiții de Sînpetru views 7218
Amenda o va ustura. O femeie din Bălceana a fugit de acasă ca să meargă în ospeție
26 martie 2020, 10:12 Tradiții de Sînpetru views 7218

Amenda o va ustura. O femeie din Bălceana a fugit de acasă ca să meargă în ospeție

O femeie din satul Bălceana, raionul Hîncești, prima localitate din R.Moldova care a intrat în carantină din cauza COVID-19, a lăsat la o parte regimul de izolare pentru a merge într-o vizită la fratele său, în satul vecin.

Atît femeia, cît și ruda ei s-au ales cu amenzi de 20 de mii de lei.

Este vorba despre o femeie în vîrstă de 41 de ani, din localitatea Bălceana, care, în data de 20 martie, a sfidat regimul de carantină din localitate și a mers în ospeție la fratele său, în s. Bujor. Se întîmplă în condițiile în care doar aici au fost depistate cel puțin 12 persoane infectate cu COVID-19, iar o pacientă s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, indormează deschide.md.

Contactat telefonic, Alexandru Cuciuc, șeful Inspectoratului de Poliție Hîncești, ne-a confirmat informația și ne-a spus că:

„Deși, toate ieșirile sînt blocate, inclusiv pe drumurile secundare, unde au fost săpate tranșee, unii dintre ei se mai aventurează să iasă din sat și să se deplaseze în alte localități. Oamenii, însă, sînt prinși, atenționați și întorși înapoi acasă. În jurul satului patrulează echipaje ale poliției, dar, chiar și așa, femeia a reușit să treacă neobservată. Noi am aflat ieri despre faptul că aceasta a părăsit localitatea și am mers după ea. Am găsit-o acasă la fratele ei, în localitatea Bujor. Atît pe numele femeii, cît și pe a fratelui său, au fost întocmite două procese-verbale în baza articolului 76 prim alin.1, iar cei doi au luat cîte o amendă de 22 500 de lei”, ne-a spus Cuciuc.”

Șeful IP Hîncești a ținut să menționze că au sesizat medicii despre „evadarea” femeii, dar și despre faptul că în prezent aceasta nu prezintă simptome ale infecției cu COVID-19.

Mai mult ca atît, Alexandru Cuciuc a precizat că de cînd în cele două localități a fost instituită carantina, oamenii legii au întocmit șase procese verbale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19. Doi dintre cantravenienți sînt din Bălceana, iar alte patru persoane sînt locuitori ai satului Sofia.

De menționat este că duminica trecută, 22 martie, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că din momentul intrării în vigoare a prevederilor cu privire la înăsprirea și aplicarea pedepselor pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19, angajații IGP au documentat 66 de cazuri. Maimult, oamenii legii au aplicat amenzi ce depășesc suma de un milion de lei.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

amenda , Hînceşti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2278 locuitori

Joltai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Joltai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2278 de oameni. Satul Joltai a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.