Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2016, 09:46 Muzica populară views 8337
Teatrul din Cahul va avea un sediu nou (Foto)
03 martie 2016, 09:46 Muzica populară views 8337

Teatrul din Cahul va avea un sediu nou (Foto)

Teatrul Republican Muzical – Dramatic „B. P. Hasdeu" din Cahul va avea un sediu nou. Lucrările de construcţie au fost inaugurate la 25 februarie și conform proiectului, ar urma să se desfăşoare timp de 2 ani, anunță Primăria Cahul.

La ceremonia de inaugurare a construcțiilor au participat: Monica Babuc, Ministrul Culturii al Republicii Moldova, Gheorghe Postică, Viceministrul Culturii, Anca Corfu, Consul General al României la Cahul, Groza Ion, președintele Raionului Cahul, Romaniuc Tatiana, viceprimarul orașului Cahul, cît și actorii Teatrului din Cahul.

În cadrul ceremoniei dna Romaniuc Tatiana, viceprimarul orașului Cahul a declarat: „Primăria orașului Cahul își ia angajamentul de-a susține la orice etapă implimentarea proiectului de construcție a noului sediu al Teatrului Republican Muzical – Dramatic „B. P. Hasdeu". Împreună cu Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul o să ne implicăm activ în acest proiect, deoarece considerăm că Teatrul este aici în Cahul cît și în regiunea Sud o sursă unică de propagarea a valorilor culturii, a artei și frumosului".

Precizăm că, construcția sediului Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B. P. Hasdeu" din Cahul este posibilă datorită donației Guvernului României în sumă de 800.000 euro.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

teatru , Cahul , clădire , cultura

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1452
Populația:
1507 locuitori

Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.