Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 martie 2013, 09:34 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 5137
19 martie 2013, 09:34 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 5137

La Strășeni a fost instalată o placă comemorativă

Două valuri de represaţi au fost duşi în anii 1941 şi 1949 de la gara Străşeni în raioanele Siberiei de Vest. Au fost dintre cei mai buni gospodari, care au fost în aşa fel maltrataţi de regimul de atunci. Generaţiile ulterioare nu i-au uitat pe cei deportaţi. La gara feroviară Străşeni a fost instalată la sfîrşit de săptămînă o placă comemorativă în amintirea tragicului eveniment.

Peste trei sute de străşeneni au fost duşi doar de la această gară în ziua de 6 iulie 1949. Amintirea despre tragicul eveniment e vie şi în timpul apropiat în centrul oraşului va fi instalat şi un monument pregătit deja.

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova , istoria , monument

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.