Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2019, 15:25 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 4140
La Strășeni a fost deschisă pasarela reînnoită (Foto)
31 iulie 2019, 15:25 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 4140

La Strășeni a fost deschisă pasarela reînnoită (Foto)

Localnicii nu se vor mai confrunta cu dilema de odinioară. Locuitorii din Străşeni au suferit mai multe incomodităţi din cauza stării avariate a podului peste şinele de cale ferată, care era destinat pietonilor pentru a traversa în siguranţă această porţiune de linie.

Construit în 1983, podul cu o lungime de 126 de metri a ajuns nefuncţional, deoarece în perioada post-sovietică a fost, sincer vorbind, lipsit de îngrijirile cuvenite.

În loc de reabilitarea construcţiei vechi, s-a decis construirea unei pasarele noi, care şi-a primit astăzi primii „vizitatori”. Proiectul a costat aproximativ 12 milioane de lei, relatează Publika.

Cuvinte cheie:

Străşeni , pod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1020 locuitori

Colosova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crasnaia Besarabia, Pobeda și Colosova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Grigoriopol și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Colosova alcătuia 1020 de oameni în anul 2000. Satul Colosova a fost întemeiat în anul 1809 cu denumirea Bergdorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.