Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2012, 10:55 Partituri şi manuale de muzică views 12106
15 octombrie 2012, 10:55 Partituri şi manuale de muzică views 12106

Oraşul Briceni a împlinit 450 de ani de la fondare

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat ieri la festivităţile prilejuite de aniversarea a 450-a de la fondarea oraşului Briceni, tot ieri fiind sărbătorit şi Hramul acestei localităţi, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

În cadrul festivităţilor, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu i-a felicitat pe locuitorii oraşului Briceni cu ocazia sărbătorii şi a menţionat că această localitate, prin munca şi activităţile cotidiene ale citadinilor, înregistrează frumoase progrese în dezvoltare. De asemenea, Preşedintele Parlamentului a specificat că oraşul Briceni este o localitate în care convieţuiesc armonios reprezentanţi ai diferitor etnii, care, umăr la umăr, contribuie la consolidarea statalităţii Republicii Moldova, a societăţii noastre şi la formarea naţiunii civice moldoveneşti.

Pe finalul alocuţiunii, şeful Legislativului a apreciat fenomenul creşterii natalităţii în Briceni, urmare a îmbunătăţirii condiţiilor de trai, şi a relevat că va contribui la amenajarea unui teren de joacă pentru copii, care să fie amplasat în zona centrală a oraşului.

Cuvinte cheie:

localitati , sarbatoare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.