Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 noiembrie 2015, 14:55 Partituri şi manuale de muzică views 8713
Statul a oferit 11 case de locuit profesorilor din nordul ţării
14 noiembrie 2015, 14:55 Partituri şi manuale de muzică views 8713

Statul a oferit 11 case de locuit profesorilor din nordul ţării

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) a transmis în proprietate 11 case pentru profesorii din satele raioanelor Briceni, Drochia şi Rîşcani. Ministrul MDRC, Vasile Bîtca, a înmânat vineri actele de proprietate, în cadrul unei ceremonii festive la minister.

Reprezentanta ministerului, Ecaterina Grigorean, a spus că "valoarea totală a proiectului se estimează la 2,7 mil. lei. În anul 2009 au fost procurate 25 de case care au fost acordate în comodat şi ulterior urmeză să fie transmise cu titlu gratuit în proprietate tinerilor specialişti, care s-au angajat în mediul rural".

"La moment au fost transmise în proprietate 11 case, în perioada următoare urmează a fi transmise alte 14 case tinerilor specialişti din raioanele ţării", a spus ea.

Potrivit spuselor sale, costul caselor în 2009 varia între 90 şi 100 mii lei, banii fiind oferiţi din bugetul statului.

Ministrul a subliniat că asigurarea tinerilor specialişti cu locuinţe esteprevăzută de cadrul legal al ţării Totodată, 50 la sută din totalul de apartamente construite sunt distribuite tinerilor specialişti.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

localitati , casa , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1286 locuitori

Drăgușeni este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1286 locuitori. Satul Drăgușeni a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.