Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 mai 2015, 12:20 views 10656
Tăieri ilicite de pădure în proporţii deosebit de mari la Edinet
08 mai 2015, 12:20 views 10656

Tăieri ilicite de pădure în proporţii deosebit de mari la Edinet

Cinci şefi de ocoale silvice şi inginerul-şef de la Întreprinderea Silvică Edineţ au fost suspendaţi recent din funcţie în urma unor controale ce au scos la iveală tăieri ilicite de pădure în proporţii deosebit de mari. Pe acest caz a fost deschisă o anchetă de serviciu, rezultatele căreia vor fi anunţate pînă sfîrşitul lunii mai, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Stat „Moldsilva", după mai multe verificări s-a constatat că volumul masei lemnoase extrase ilegal de pe teritoriul ÎS Edineţ constituie 1475 m3. Conform informaţiilor preliminare prezentate de comisia de anchetă, la ocolul silvic din Briceni au fost efectuate tăieri ilicite de 399 m3, la cel din Ocniţa de 756 m3. Este de notat că numai pe teritoriul unui canton silvic au fost depistate tăieri ilegale în volum de 566 m3.

Contactat de MOLDPRES, Iurie Apostolachi, director general al Agenţiei "Moldsilva", a menţionat că pînă la 15 mai va fi prezentat raportul final privind ilegalităţile înregistrate în cadrul Întreprinderii Silvice Edineţ. "În baza acestuia vor fi întreprinse măsuri de sancţionare a colaboratorilor implicaţi în comiterea nelegiuirilor, care vor achita şi prejudiciul cauzat statului pentru tăierile ilicite", a subliniat Apostolachi.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.