Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iulie 2021, 14:00 views 2925
Pe străzile Chișinăului va circula un troleibuz turistic
Foto: locals.md
23 iulie 2021, 14:00 views 2925

Pe străzile Chișinăului va circula un troleibuz turistic

De la 1 august, în municipiul Chișinău va circula un troleibuz turistic. Prețul unei călătorii va fi de 30 de lei /circa 1,40 euro/.

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat ieri traseul și prețul unei călătorii cu troleibuzul turistic. Ruta acestuia include cele mai importante puncte de atracție turistică existente în capitală și are o durată de o oră și 20 de minute. Călătorii pot audia pe parcursul călătoriei descrieri, în limba romînă, rusă și engleză, a monumentelor arhitecturale existente în oraș.

Șeful Direcţiei generale, economie, comerț şi turism a Primăriei capitalei, Roman Vitiuc, a declarat că troleibuzul turistic va circula în zilele de sîmbătă și duminică. Oficialul a specificat că, împreună cu Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, pe ruta turistică se vor pune, la anumite ocazii, și audio-ghiduri traduse în limba ucraineană.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.