Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 mai 2021, 12:40 views 2903
Detalii noi în cazul reabilitării clădirii școlii nr.6 din sectorul Botanica
13 mai 2021, 12:40 views 2903

Detalii noi în cazul reabilitării clădirii școlii nr.6 din sectorul Botanica

Primăria Chișinău informează că sediul fostei Școli generale nr. 6 din bd. Cuza Vodă, 17/3, sectorul Botanica, va fi reabilitat. În acest scop, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzuți 15 milioane lei.

APL Chișinău urmează să planifice surse bugetare și în anul 2022, astfel ca lucrările de reabilitare a clădiri să fie finalizate, iar instituția să fie repusă în circuitul școlar.

Starea tehnică a imobilului a fost deja evaluată, iar în perioada următoare, un agent economic selectat în bază de concurs va elabora documentația de proiect pentru lucrările de reparație a clădirii. După perfectarea documentației respective, va fi anunțat concurs pentru selectarea agentului economic care va reabilita imobilul Școlii generale nr. 6.

Amintim că instituția nominalizată a fost închisă în anul 2012, iar clădirea a fost cedată ulterior Ministerului de Interne. În august 2020, imobilul a fost retrocedat municipalității, spre a fi utilizat după competență, avînd în vedere numărul mare de cereri pentru școlarizare în sectorul respectiv.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea va depune eforturi și în continuare pentru a redeschide instituțiile de învățămînt din capitală (închise anterior din diverse motive), astfel ca locuitorii orașului să beneficieze de servicii educaționale calitative.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reparatie , scoala , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.