Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 aprilie 2021, 14:00 views 3147
Chișinăul va cumpăra autobuze la mîna a doua puțin mai vechi, dar mai ieftin
16 aprilie 2021, 14:00 views 3147

Chișinăul va cumpăra autobuze la mîna a doua puțin mai vechi, dar mai ieftin

Întreprinderea municipală Parcul Urban de autobuze (PUA) va achiziționa autobuze cu parcurs de exploatare de pînă la 500 mii km și vechime de pînă la 10 ani.

Un proiect de decizie în acest sens a fost votat la ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC). Decizia vine să o modifice pe cea din 30 martie, care prevedea achiziționarea autobuzelor cu parcurs de pînă la 400 mii km și 8 ani vechime, transmite Noi.mdcu referire la IPN.

Potrivit notei informative a proiectului, în scopul achiziționării autobuzelor cu parcurs, administrația PUA a studiat ofertele parvenite de pe piața autobuzelor cu parcurs și a constatat că autobuzele în stare tehnică satisfăcătoare specificate în caietul de sarcini întocmit în conformitate cu decizia anterioară care prevedea un parcurs de exploatare de pînă la 400 mii km și opt ani vechime sînt extrem de costisitoare.

Din acest considerent, s-a propus de a stabili termenul de exploatare a autobuzelor care urmează a fi achiziționate cu parcurs de pînă la 500 mii km și 10 ani vechime.

La ședința CMC din 30 martie consilierii au decis procurarea mai multor autobuze la mîna a doua, în valoare de 50 milioane de lei. Autobuzele urmau să aibă un parcurs maxim de 400 mii km și opt ani vechime.

Propunerea de majorare a parcursului maxim pînă la 500 mii km, iar vechimea unităților pînă la 10 ani, a venit pentru a putea procura autobuzele la un preț mai avantajos.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

troleibuz , primaria , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.