Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 februarie 2021, 15:30 views 3996
Curățenia generală de primăvară în capitală se planifică a începe la 1 martie
Foto: noi.md
25 februarie 2021, 15:30 views 3996

Curățenia generală de primăvară în capitală se planifică a începe la 1 martie

Campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curățenia generală de primăvară", se planifică a avea loc în acest an, în perioada 1 martie-30 aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale împreună cu cetățenii vor face curățenie în curțile de bloc, zonele verzi și în alte spații publice.

Contactat de IPN, șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Ghenadie Dubița, a spus că, tradițional, în fiecare an, odată cu încălzirea timpului, se anunță campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curățenia generală de primăvară". În acest sens, va fi emisă o dispoziție a primarului general prin care va fi dat startul campaniei și vor fi puse sarcini în fața fiecărei subdiviziuni municipale.

Rolul DGLCA în acest proces va fi de organizare și monitorizare a lucrărilor de curățenie generală, manual și mecanizată, a teritoriilor de uz comun. Este vorba de curățenia pe trotuare, platformele de colectare a deșeurilor, în stațiile de așteptare a transportului public etc. Procesul, spune Ghenadie Dubița, va fi organizat prin intermediul întreprinderilor care sunt în subordinea Primăriei, cele de gestionare a fondului locativ sau serviciile locative din sectoare.

De asemenea, DGLCA va monitoriza salubrizarea terenurilor aferente blocurilor de locuit. Salubrizarea se va face de către asociațiile de coproprietari în condominiu, cooperativele etc. Parte a acestui control va fi și sancționarea celor care nu se conformează cerințelor din acea dispoziție, adică de a face curat în jurul blocurilor de locuit. Aici teritoriile vor fi măturate, se va strânge deșeurile și pungile împrăștiate. Potrivit lui Ghenadie Dubița, fiecare gestionar al blocului este obligat ca terenul aferent blocului să fie salubrizat.

După semnare, dispoziția urmează să fie comunicată tuturor subdiviziunilor municipale, dar și întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. Tot atunci se va face apel către populație să se implice și ea în campania de salubrizare.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , curăţenie , primăvară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.