Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2021, 12:30 views 2894
Chișinău: Cîte construcții au fost demontate în ianuarie (Foto)
28 ianuarie 2021, 12:30 views 2894

Chișinău: Cîte construcții au fost demontate în ianuarie (Foto)

Chișinău este mai curat. Doar în luna ianuarie, Primăria Chișinău a evacuat zeci de gherete din capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de 95 de gherete, care în multe se vindea alcool ilicit.

Astfel, de pe străzile şi din curţile de blocuri din municipiul Chişinău au fost evacuate:

Sectorul Buiucani – 27, Ciocana – 13, Centru – 5, Botanica – 28, Rîşcani – 19 gherete şi un pavilion cu 3 gherete.

Amintim că anul trecut, am elaborat Regulamentul de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău şi Regulamentului privind organizarea licitaţiilor pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant pe teritoriul oraşului.

„Numărul gheretelor din parcuri a fost redus esenţial, iar noile amplasamente au fost cîştigate prin licitaţie, 3 la număr fiind organizate de municipalitate. Primăria urmează să încheie contracte cu agenţii economici, iar aceștia vor achita suma în rate și vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani”, a punctat edilul.

Urmează ca membrii comisiei să stabilească lista şi data următoarei licitaţii publice, unde vor fi expuse loturile ce au mai rămas pentru amplasamentul gheretelor pe străzile principale şi în scuaruri.

Ceban spune că totodată, vor fi stabilite şi noi amplasamente pentru comercializarea florilor şi a presei, care vor fi votate în CMC.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , ghereta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.