Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 ianuarie 2021, 11:00 views 2378
Mai multe străzi din centrul Chișinăului vor fi redeschise pentru transportul rutier
23 ianuarie 2021, 11:00 views 2378

Mai multe străzi din centrul Chișinăului vor fi redeschise pentru transportul rutier

Conducătorii auto pot circula începând de astăzi pe strada Sfatul Țării din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău anunță că, începând de azi, circulația pe strada Sfatul Țării va fi redeschisă pentru toți participanții la trafic. O solicitare în acest sens a parvenit din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat și a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Astfel, serviciile municipale vor demonta indicatoarele rutiere, care restricționau circulația de pe str. Sfatul Țării, tronsonul cuprins între bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Mitropolit Dosoftei, iar obiectivul de semafor de pe bulevardul central va fi repus în funcțiune.

De asemenea, municipalitatea examinează situația pe teren și va propune soluții pentru a redeschide și alte tronsoane de străzi din zonă, unde până în prezent era restricționată circulația, pentru a fluidiza traficul din centrul capitalei.

Acestea se referă la: circulația pe str. Maria Cebotari, în perimetrul str. 31 August 1989 și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; modificarea sensurilor de circulație pe strada S. Lazo, într-un singur sens, pe direcția de deplasare spre str. Mihail Kogălniceanu; str. Maria Cebotari cu direcția de circulație în sens unic - din str. Mihail Kogălniceanu spre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , strada , transport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1954 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Leuşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1954 de oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.