Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2020, 15:00 views 3151
Semnal de alarmă: Spitalele din Chișinău duc lipsă de medici
21 decembrie 2020, 15:00 views 3151

Semnal de alarmă: Spitalele din Chișinău duc lipsă de medici

Din cele 1072 de locuri existente în spitalele municipale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, în prezent sînt ocupate 996.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipale că, în spitalele capitalei, sunt internați 996 de bolnavi de coronavirus, dintre care 387 se află în stare gravă și foarte gravă. „56 de persoane se află în stare foarte gravă, iar 331 sunt în stare gravă. În secțiile de Terapie Intensivă nu există nici un loc liber. Spitalele municipale se confruntă cu o criză de lucrători", a declarat Bucearschi, transmite Moldpres.

În același timp, oficialul a declarat că medicii au constatat o agresivitate sporită a virusului și a îndemnat cetățenii să respecte regulile de prevenire anti-COVID-19.

Administrația municipală ia în considerare suplimentarea cu încă 140 de paturi a Centrului Covid-19 de la Moldexpo.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , spital , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.