Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 septembrie 2020, 16:00 views 4577
Cît de necesare ar fi trecerile pietonale pe Viaduct: Părerea expertului
05 septembrie 2020, 16:00 views 4577

Cît de necesare ar fi trecerile pietonale pe Viaduct: Părerea expertului

Pentru securizarea și calmearea traficului, autoritățile municipale au anunțat că au în plan elaborarea unui proiect ce prevede organizarea trecerilor pietonale pe Viaduct.

Chiar dacă proiectul e doar la nivel de schiță, experții în siguranța rutieră nu-i prea dau șanse de „viață", menționînd că „o trecere de pietoni nu este un element de calmare a traficului".

„Trebuie să începem de la importanța sau funcția străzii în sistem sau pe rețeaua stradală. Este foarte eronat să gândești că implicarea unor soluții de acest gen va rezolva problema intersecției București - Ciuflea, de exemplu, iar o trecere de pietoni nu este un element de calmare a traficului, ci totul trebuie inversat. Deci, o trecere de pietoni trebuie să fie securizată prin elemente de calmare a traficului, care se întreprind în afara acesteia și la o distanță suficientă pentru a securiza șoferii, după care pietonii", a declarat pentru Noi.md Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră.

Potrivit lui Bricicaru, orice idee are dreptul la viaă, însă aceasta trebuie să fie realizată de un specialist cu studii în domeniu, astfel încît orice schimbare, care pare a fi bună la moment, să nu se transforme într-o mare greșeală.

​„Ca funcție a acestei străzi, aceasta n-ar trebui să aibă treceri pentru pietoni la nivelul părții carosabile în afara intersecțiilor, iar trecerea existentă pe același bulevard, în preajma fostului magazin "1000 de mărunțișuri", este un exemplu sinistru, fiind cea mai periculoasă trecere din oraș. Să nu uităm și de problemele, viteza și funcția actuală a sectorului, între București și Hristo Botev. Astfel, pentru acest gen de soluție, o analiză mult mai aprofundată este necesară", a adăugat Ilie Bricicaru.

De menționat că, deocamdată nu s-a luat decizia organizării trecerilor pietonale pe Viaduct, viceprimarul Victor Chironda, solicitînd părerea chișinăuenilor pe seama acestui subiect.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pod , trecere de pietoni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.