Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2020, 16:30 views 3430
Ceban amenință constructorii care încalcă legea: Astfel vom proceda cu toți (Foto)
17 ianuarie 2020, 16:30 views 3430

Ceban amenință constructorii care încalcă legea: Astfel vom proceda cu toți (Foto)

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, spune că va face tot posibilul ca în municipiul Chișinău, domeniul construcțiilor să fie dezvoltat fără încălcarea legii, scrie Noi.md.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, edilul capitalei spune că poziția sa rămîne fermă și neschimbată în legătură cu obrăznicia unor constructori de a acționa ilegal, fie că încalcă deciziile autorităților, fie că nu țin cont de regulile existente și deja stabilite.

"Astfel, astăzi va fi demontat gardul de protecţie de pe şantierul de construcţie din sectorul Buiucani, str. Alba Iulia, 6/4, pentru a elibera terenul municipal care a fost luat abuziv. Împrejmuirea va securiza strict perimetrul gropii de fundaţie.

- Construcţia a început în anul 2012 şi tot atunci a început litigiul între antreprenor şi locatarii blocurilor din preajmă. - În martie 2017, Primăria minicipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuinţe cu 10 nivele. - Lucrările au fost sistate în martie 2019. La 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele permisive, emise de primărie. Prin urmare, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal", a scris Ceban.

De menționat că pînă astăzi, antreprenorul nu s-a conformat cererii administrației publice locale. Prin urmare, a fost emisă dispoziţia de demontare a gardului de protecţie.

"Noi nu avem preferințe, astfel se va proceda cu toți cei care nu respectă legea", a punctat Ceban.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ion Ceban

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
844 locuitori

Semionovca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Semionovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 844 de oameni. Satul Semionovca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.