Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2020, 10:30 views 5679
Gara de Nord din Chișinău se transformă într-o filială a Pieței Centrale (Foto)
10 ianuarie 2020, 10:30 views 5679

Gara de Nord din Chișinău se transformă într-o filială a Pieței Centrale (Foto)

Gara de Nord din capitală începe să semene cu o filială a Pieței centrale. Așa consideră un locuitor al orașului Chișinău, care a vizitat recent această gară.

El și-a împărtășit impresiile despre ceea ce a văzut cu abonații de pe rețelele de socializare.

Potrivit acestuia, oamenii întreprinzători au transformat gara auto, cîndva spațioasă, într-o piață, cu o mulțime de tarabe și gherete vechi.

„Pe locul spațiului liber pentru circulația pasagerilor care sosesc și pleacă la drum au început să apară în diferite tarabe, pînă la rable urîte și ruginite, care au „înfrumusețat" pînă nu demult străzile capitalei. Aici totul este la îndemînă. De la schimb valutar, la cea mai defavorabilă rata din toate punctele de vedere, pînă la vînzarea de plăcinte, fructe citrice și luarea de credite la cele mai mari rate ale dobînzii. Mai mult decît atît, magazinele alimentare nu respectă nici cele mai elementare norme de igienă și sanitarie. Nu există nici apă, nici canalizare", a scris autorul, publicînd mai multe imagini confirmatoare.

În opinia sa, acolo este o dezordine totală, hotărînd să arunce la autogară aproximativ treizeci de gherete. Reamintim că mai devreme autoritățile orașului au promis că vor scăpa Chișinăul de chioscurile neautorizate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gara auto

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.