Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 ianuarie 2020, 11:30 views 4150
A „nins” la Ciocana, dar nu cu fulgi (Foto)
09 ianuarie 2020, 11:30 views 4150

A „nins” la Ciocana, dar nu cu fulgi (Foto)

Pămîntul de după gardul aleii panoramice din scuarul Maria Drăgan, din sectorul Ciocana al capitalei, s-a umplut de mucuri de țigară.

De dimineață, serviciile de salubritate au muncit pentru a face „lună" din urma celor care au aruncat țigările peste balustradă, iar primarul general Ion Ceban a avertizat că ar putea urma sancțiuni.

„Am fost sesizați despre dezordinea de pe aleea panoramică din str.Maria Dragan. În aceste zile de sărbatoare muncitorii au făcut curățenie. Amintesc, acolo a fost amenajat un loc frumos unde cetățenii se pot odihni și admira orașul de la înălțime. Sunt amplasate bănci, teren de joacă și coșuri pentru gunoi. Contez pe bunul simț a oamenilor de a păstra curățenia. Autoritățile crează condiții, dar noi toți trebuie să avem grijă de locurile unde locuim, mergem și ne odihnim. În caz contrar vom fi nevoiți să aplicăm amenzi dure pentru cei ce fac dezordine și aruncă gunoaie pe jos, acolo fiind instalate și camere de supraveghere", a scris Ceban pe Facebook.

Scuarul nu are nici jumătate de an de cînd a fost amenajat. Pe întreaga suprafață a zonei de agrement a fost amenajat pavajul, au fost instalați piloni de iluminat și bănci, iar marginea colinei este izolată de o balustradă cu o lungime de 200 de metri.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ciocana , Ţigări

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
370 locuitori

Albiniţa este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Anenii Noi și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 locuitori. Satul Albinița a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.