Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 decembrie 2019, 16:00 views 3803
6 pelicani roz, aduși la Grădina Zoologică din Chișinău (Video)
11 decembrie 2019, 16:00 views 3803

6 pelicani roz, aduși la Grădina Zoologică din Chișinău (Video)

Grădina zoologică din Capitală are noi locatari. Este vorba de șase pelicani roz, aduși în țara noastră din Ucraina.

În schimbul păsărilor rare a fost oferită o zebră. Pînă se acomodează la casă nouă, vizitatorii nu vor putea admira păsările, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Cei 6 pelicani roz au fost aduși de la grădina zoologică din Harkov, Ucraina. La loc nou, păsările s-au acomodat repede spun angajații grădinii zoologice de la Chișinău.

Olga Iuzvac, șef secție planificare strategică: "Erau stresați de la început, dar în principiu s-au adaptat bine, mănîncă bine. O pasăre mănîncă în jur de un 1 kg și 800 de grame de pește, iar starea de sănătate este bună".

În schimbul pelicanilor, grădina zoologică din Capitală a oferit o zebră.

Olga Iuzvac, șef secție planificare strategică: "Noi am încheiat cu ei un contract de schimb, prin care noi ne-am obligat să le oferim o zebră mascul de trei ani și jumătate cu numele Marti".

În prezent, la Grădina Zoologică din Capitală mai sînt 3 pelicani, însă de altă specie.

Păsările acvatice se află acum în stare de carantină și sunt separate de restul păsărilor. Pe timp de iarnă ele se vor afla într-un loc special amenajat cu apă și mult pește, iar la primăvară vor fi mutate în lacul grădinei zoologice.

Olga Iuzvac, șef secție planificare strategică: "Încăperea se încălzește, este bazin special, pe jos este fân ce le oferă lor căldură".

Iar în curînd și alte animale, din Rusia, se vor muta la grădina zoologică din Chișinău.

Olga Iuzvac, șef secție planificare strategică: "În primăvară noi dorim să aducem niște pui de urși de Kamceatka și așteptăm acordul Agenției de Mediu la niște "cîini de preerie", care tot sunt niște animăluțe tare plăcute și atrăgătoare".

Grădina zoologică din Chișinău face parte din Asociația Euroasiatică a grădinilor zoologice. Acest fapt oferă posibilitatea de a face schimb cu alte parcuri zoo.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gradina zoologica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.