Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 noiembrie 2019, 14:00 views 7313
Ion Ceban: Eu vorbesc limba moldovenească
05 noiembrie 2019, 14:00 views 7313

Ion Ceban: Eu vorbesc limba moldovenească

Ion Ceban vorbește limba moldovenească, iar pe 31 august acesta va sărbători „ceea ce sărbătoresc toți", așa a răspuns primarul nou-ales al mun. Chișinău, la întrebările legate de identitatea națională a poporului Republicii Moldova.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a Patra" de la N4.

Întrebat cum va organiza și alte sărbători în capitală, cum ar fi bunăoară sărbătorile de iarnă, Ceban a spus că va discuta cu prim-ministra Maia Sandu, astfel încît evenimentele și activitățile organizate de Guvern și Primărie să nu se dubleze. Cu Sandu Ceban zice că va discuta și despre locul amplasării Pomului de Crăciun și că nu are o problemă, dacă și în acest an, așa cum a fost în anii precedenți, în Chișinău sărbătorile de iarnă vor fi inaugurate pe 1 decembrie.

Ceban a cîștigat alegerile cu un rezultat de 52%. Mandatul acesta urmează a fi validat în decurs de zece zile.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.