Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iulie 2019, 16:25 views 4768
Dumitru Cebotărescu îi ajută pe chişinăueni să înfrunte căldura (Foto)
29 iulie 2019, 16:25 views 4768

Dumitru Cebotărescu îi ajută pe chişinăueni să înfrunte căldura (Foto)

Odată cu intrarea în vigoare a avertizării cod galben de caniculă, oamenilor le este din ce în ce mai greu să găsească o modalitate de a se răcori.

Dumitru Cebotărescu, unul dintre oamenii de afaceri din ţara noastră, lansează o provocare pentru ceilalţi antreprenori, motivîndu-i să instaleze, în preajma localurilor pe care le deţin, butelii cu apă, unde oamenii să se poată răcori.

"Pe timp de vară, în spațiile publice, pietonii practic nu au locuri unde pur și simplu să bea un pahar de apă ca să își potolească setea. Autoritățile din Chișinău au lansat cu mare tam-tam niște cișmele publice, care ca și restul proiectelor foarte repede au fost lăsate în voia sorții. De asta, am decis să punem în locurile cu trafic de pietoni, în preajma localurilor, butelii cu apă, unde oamenii pot să se răcorească cu un pahar de apă. Îi îndemn și pe alți businessmeni din Chișinău să facă același lucru. Dacă autorităților nu le pasă, măcar noi se ne batem capul de oamenii care trăiesc în acest oraș", scrie Cebotărescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, meteorologii au emis cod galben de caniculă pînă la sfîrşitul lunii. Pînă atunci, maximile termice pe timp de zi vo oscila între 30 şi 35 de grade Celsius.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
482 locuitori

Novocotovsc este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Sloibozia și la 106 km de Chișinău. Populaţia satului Novocotovsc alcătuia 482 de oameni în anul 2004. Satul Novocotovsc a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.