Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iulie 2019, 12:50 views 2924
Chișinău: Servicii de termoficare mai calitative
24 iulie 2019, 12:50 views 2924

Chișinău: Servicii de termoficare mai calitative

Locatarii a 78 de blocuri locative și 8 clădiri publice din mun. Chișinău, conectate la sistemul centralizat de termoficare, care au un sistem problematic și/sau defect de încălzire, vor avea parte din acest an de servicii de termoficare și preparare a apei calde mult mai calitative, scrie Noi.md.

În acest sens, Termoelectrica desfășoară lucrările de instalare a 120 de Puncte Termice Individuale (PTI) pentru livrarea căldurii și prepararea apei calde, direct la subsolul clădirii. Toate costurile pentru aceste modernizări sînt suportate de Termoelectrica și nu necesită careva investiții din partea locatarilor.

Pînă acum au fost instalate 53 de PTI-uri, iar restul echipamentelor urmează să fie instalate pînă în luna octombrie curent.

Noile instalații vor asigura un consum al căldurii eficient și flexibil, în funcție de necesitățile locatarilor. Totodată, acestea vor permite pentru 48 de clădiri, care la momentul actual nu dispun de apă caldă, să beneficieze de acest serviciu. Datorită faptului că PTI-ul este dotat cu două schimbătoare de căldură (unul pentru încălzire și altul pentru apă caldă) acesta are capacitatea de a prepara apa caldă la subsolul blocului și să fie livrată imediat, la temperatura setată. În acest mod, locatarii vor scăpa de cheltuielile de pînă acum necesare pentru încălzirea apei la diferite echipamente electrice costisitoare.

Lucrările sînt desfășurate în cadrul Pachetului C1.10, al Proiectului "Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică", creditat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și prevede totodată și montarea rețelelor termice aferente blocurilor dotate cu PTI-uri.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , incalzire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.