Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2019, 16:20 views 12490
Ce se întimplă cu majoritatea stîlpilor anti-parcare din Chişinău (Video)
17 aprilie 2019, 16:20 views 12490

Ce se întimplă cu majoritatea stîlpilor anti-parcare din Chişinău (Video)

La doar patru luni de la instalare, o mare parte din stîlpii anti-parcare din centrul Capitalei sînt deja la pămînt. Deteriorați sau furați, în urma lor au rămas doar șuruburile, de care se împiedica pietonii.

Oamenii spun că banul public a fost cheltuit fără rost, întrucît mașinile oricum ajung pe trotuare. Proiectul costă peste cinci milioane de lei.

Astfel, pe asfalt, unde cîndva au fost montați stîlpii, au rămas doar șuruburile. Oamenii se plîng că, deseori, se împiedică de ei.

Trecătorii cred că stîlpii au fost vandalizați.

Anterior, serviciul de presă al Primăriei a anunțat pentru TV8 că instalarea stîlpilor va da rezultat abia după ce vor fi instalați pe lateral, ca nicio mașină să nu poate intra în zona delimitată. Recent, astfel de piloni au apărut lîngă Universitatea de Medicină. Însă, fiind montați la distanțe mari unul față de altul, aceștia nu constituie un obstacol pentru șoferi, astfel că trotuarele din preajmă continuă să fie folosite de șoferi pe post de parcări.

Potrivit responsabililor, în decurs de o săptămînă Direcția de Transport a Primăriei urmează să inițieze procedura de reinventariere pentru a instala piloni noi în locul celor dărîmați. De asemenea, pentru a identifica făptașii, va fi implicată și poliția.

„O să depunem și o sesizare în acest sens la poliție, mai ales că sînt și obiective cu supraveghere video pe Ștefan Cel Mare, așa că cred că o să avem și un rezultat", Oleg Caraman, șef adjunct direcția de transport, primăria Chișinău.

În total, proiectul prevedea montarea a peste 5 mii de piloni pînă la sfîrșitul verii pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe bulevardul Constantin Negruzzi. Pentru instalarea stîlpilor în anul curent, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane de lei.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parcare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
273 locuitori

Petropavlovca este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Petropavlovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.