Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 martie 2019, 17:15 views 14633
Un fost internat, care urma să devină centru sportiv, dat uitării (Foto, Video)
13 martie 2019, 17:15 views 14633

Un fost internat, care urma să devină centru sportiv, dat uitării (Foto, Video)

Au trecut mai bine de trei ani de cînd a fost anunţată închiderea gimnaziul-internat nr. 2 din Chișinău (sectorul Botanica).

Atunci, în toamna lui 2015, se spunea că pe acest teritoriu va fi construit un centru sportiv pentru tineret, avînd în vedere că teritoriul fostului internat o permite, pentru că ocupă o suprafață de 4,25 ha.

Scenariul suna bine! Centrul sportiv urma să aibă un bazin de 50 de metri, un complex sportiv pentru volei, baschet, handbal, o arenă de gheață pentru hochei, un stadion cu tribune și infrastructura necesară pentru atletism, corturi deschise de tenis. La fel, trei blocuri ale fostului internat urmau să fie transformate în hotel pentru sportivii care vor veni la cantonamente sau competiții.

Din păcate, au fost doar vorbe goale, pentru că, pînă astăzi, niciun pas nu a fost făcut pentru realizarea acestui lucru.

Echipa Noi.md a surprins un peisaj deprimant în zona fostului gimnaziu-internat nr. 2. Acolo, în loc de centrul sportiv mult rîvnit, se găseşte un teritoriu parcă rupt de realitate.

Contactat telefonic, Ion Mustea de la Direcţia generală educație, cultură, tineret şi sport din cadrul Primăriei Chişinău spune că despre acest subiect nu cunoaşte nimic şi că despre anumite intenţii de construcţie nu a fost informat prin niciun document oficial.

"La moment, acolo activează gimnaziul Decebal, despre anumite intenţii de construcţie nu avem niciun document oficial şi nu cunosc nimic. Acolo sînt angajaţi puţini, spaţiul este mare, nu se reuşeşte întreţinerea clădirii", a declarat Ion Mustea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , internat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.